K-Roy
Árnyékolás

Roletta

Funkcióját és esztétikai megjelenését elsősorban az alkalmazott textília határozza meg. Függőleges síkú és ferdesíkú felületek árnyékolására alkalmas.

Textília kiválasztásánál vegyük figyelembe a betöltendő funkciót a roletta fényáteresztő szövet használata esetén, kívülről az árnyak láthatók maradnak, sötétebb árnyalatú szövet esetén kevésbé láthatók. Fényzáró textil esetén nem csak a fény, de árnymozgás sem látható.

Tetőtéri roletta esetén, fényzáró szövet választásnál is minimális fénycsík keletkezik az ablak és a roletta között, ilyen esetben teljes fényzárást a tokozott változat nyújt.
Függőleges ablak esetében a fényzáró textillel készített roletta, amennyiben túlmérhető a nyílászárón abban az esetben teljes fényzárást nyújt.

Roletta tok nélküli kivitele szerelhető ablakra, ablakba, oldalfalra, mennyezetre, néha térelválasztásra vagy valaminek az eltakarására is alkalmazzák. A roletta függőleges alkalmazása esetén javasoltabb a gyöngyláncos kivitel. Ez a típus rendkívül könnyen kezelhető, bárhol megállítható, a meghibásodási lehetőség minimális.

Tok nélküli roletta típusok:

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról